Cerita Sebuah Blog …Sebelum Ini.

gambar aku gugel

Hi.. I am feeling so refresh!!! Thanks to this new ‘home’… Actually it’s not that easy for me to just abandon the previous blog where I used to pour out my happiness, sadness, anger and all those feelings that a normal people usually have. It’s sad to leave the blog. I’m whining over a small thing. Fed up pun ye. Fedap dengan sesetengah gelagat readers yang sangat biadap dan tak tahu nak hormati blog orang. So, I thought I better leave that place. Biar semua tertunggu-tunggu entry terbaru aku! Harharhar… Fuh, giler jahat!

Agak lama jugak aku ambik masa mempertimbangkan idea gila aku nih. WP nih dah lama aku register. Time tuh register time tengah fury. Lupa pulak nak marah sebab apa. Tapi sebab blog lama tuh la. Banyak kali gak aku ala-ala nak lari dari rumah. Haha. Threatening la kononnnya. Tapi bila dah cool, aku back to the blog jugak. Kali nih, memang aku dah nekad nak mula ‘rumah’ baru. Fedap sesangat dah dengan sikap setiap followers. Lagipun, I wanna find some peace here. Kat sana tuh, aku dah takde privacy. Nak menulis ikut suka hati tak buleh dah sebab makin ramai insan-insan yang aku kenali start follow blog aku. Nak melucah pun tak buleh dah. Nak mengumpat lagi la! Ahahaha… Setelah nak-tak nak-nak-tak nak, last-last aku decide nak let go the previous blog. Biar aku mula hidup baru kat sini, where nobody knows me. I wanna start from scratch balik. (memang scratching pun nak mula kat sini dengan segala function yang aku tak reti dan serba baru bagi a newbie macam aku nih, menaip pun macam pakai kaki)Semuanya mengingatkan aku masa mula-mula aku register blog lama aku dulu. Aku start from zero. Memang tatau apa pun. Day by day aku belajar guna every buttons and functions.. Lama-lama, pejam mata pun buleh update blog. Giler tipu!

Mula-mula aku start blog tu hanya untuk berkomunikasi dengan kawan lama aku yang sama status dengan aku. It’s a happy moments between us. But soon after that more people get to know about me from day to day. At first, aku rasa seronok la sebab makin ramai connections. Mostly teman-teman persekolahan dulu-dulu. It’s some sort of Jejak Kasih! Tak kisah la. Kawan-kawan! Tapi entah cemana my in laws dapat tahu pasal blog aku. Then it’s spread to my family pulak. Aiseh… It’s not that tak seronok kalau family attached nih. Tapi at some things, some parts, akan rasa tak selesa sebab diorang membaca penulisan kita. Sometimes kita nak tulis pasal diorang, pasal our puppy loves, our sins, or pasal of our secrets. Tapi what if the person who read the blog turn out to be our mother? Hoho…. It’s a worst case scenario I must tell. Tak seronok la kan… Kadang-kadang kita just nak seronok tulis balik semua tu untuk kenangan diri sendiri. Tapi bagi yang dah kawin tu ofkos kena ambik kira faktor hati-hati yang perlu dijaga. So, I guess it’s good to start anew here.

Aku tak kisah kalau ramai yang nak baca hasil tulisan aku kat sini. I love to share. Tapi kali nih aku nak remain behind the shadow without anyone knows who I really am. Play safe now. Aku nak start hidup baru, dan aku nak cabar diri aku sendiri untuk bermula dari kosong semula. (bil pengikut, entries etc) Kalau ada pengikut, alhamdulillah. Takde pun takpe.  Sebab tujuan asal aku just nak venting kat sini aje. No hard feelings. Sebab aku pun tak kenal orang kat sini.

Ofisku udah memanggil-manggil. I’ll write more later.

The end.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: